Krachttraining

Krachttraining

Krachttraining is voor velen het belangrijkste deel om aan te werken. Zo kan je afhankelijk van een doel aan verschillende soorten krachttraining werken. Conditiekracht, hypertrofie (spiergroei) of maximaalkracht.

Krachttraining is belangrijk bij het afvallen doordat de verbranding van het lichaam na de training zich voortzet. Je spiervolume neemt door krachttraining toe in je hele lichaam, waardoor de verbranding van calorieën ook toeneemt. Hoe meer spieren, hoe meer calorieën je verbrandt. Dit is dus een win-win situatie in het proces van afvallen.

 

Tijdens krachttraining is het belangrijk om te letten op je houding en het tempo. Bij de houding zit het vaak in kleine details. Welke hoek neemt je lichaam aan en tot waar moet je het gewicht halen of laten zakken. Wanneer dit niet goed uitgevoerd wordt pak je snel een verkeerde spiergroep of loop je tegen een blessure aan.

Het tempo is belangrijk zodat je de juiste ‘time under tension’ creëert voor de spiergroep. Time under tension is de tijd dat de spier met het gekozen gewicht onder spanning komt te staan tijdens de aantal herhalingen. Het is belangrijk dat dit in lijn is met je doel.

 

Ook interesse in personal training in Zaandam? Neem hier contact met mij op!

deadlift instructie